Tryggheten i gamle vaner trenger noen ganger å bli utfordret. Hos Attentec drar vi nytte av de ansattes erfaring, men det er mange muligheter til å prøve nye ting.

– Jeg har teknisk sett lært mer på tre år i Attentec, enn på fem år i min forrige jobb.

Det sier Pär Wieslander. Han har jobbet som programvareutvikler i Attentec i tre år. Da en omorganisering ble gjennomført på hans forrige arbeidsplass, bestemte Pär seg for at det var på tide å prøve noe nytt.

Etter 12 år som utvikler, med erfaring fra både store og små selskaper, falt valget på Attentec – et raskt voksende programvareselskap. Selskapet har doblet arbeidsstyrken på tre år og har i dag rundt 60 ansatte fordelt på kontorene i Oslo, Stockholm og Linköping.

 

Sjekk ledige stillinger i Attentec >>

 

Mange muligheter

 

Pär Wieslander følte seg umiddelbart hjemme i et inkluderende og godt miljø, men det som slo sterkest var mulighetene.

– Den store forskjellen er variasjonen. Det som slår meg etter å ha jobbet lenge i et produktselskap, er at nå får jeg mye mer variasjon. Både teknisk og med tanke på hvilke typer produkter og tjenester jeg er med på å utvikle, sier Pär.

I sitt daglige arbeid er han en del av et team som utvikler applikasjoner for et selskap innen strømme-TV, Der jobber han som teamleder og utvikler.

I tillegg til utvikling, som er hans viktigste oppgave, er det mye idéarbeid sammen med kunder. Han får også tid til å være veileder for universitetsstudenter og er på ulike måter involvert i utviklingen av selskapets traineeprogram.

For programvareutviklere Pär var det mulighetene til å videreutvikle seg og variasjonen i jobben som var det mest attraktive med Attentec.

Utviklet i jobben sin

Pär Wieslander vet at det som erfaren utvikler er lett å bli litt for komfortabel og “laid back” i sin jobb. Det kan for mange være vanskelig å se noen grunner til å videreutvikle seg. Ikke minst om man jobber med de samme systemene. Risikoen er at du blir sittende fast i gamle mønstre og bare fortsetter å gjøre det du vet du er god til. Men da går du også glipp av muligheten til å utvikle deg og lære nye ting, sier han.

– Ærlig talt, for egen del er det sjelden selve programmeringen som får en arbeidsgiver til å skille seg ut. Det jeg tror gjør Attentec til en god match for meg, er nettopp variasjonen i både det tekniske og i organisasjonen, i alt som kommer med konsulentrollen og dens forskjellige oppdrag og kunder, sier han.

– Jeg får prøve mer og lære mer nå. Det er veldig utviklende. Du har også en flott mulighet til å påvirke hvilke prosjekter du vil jobbe med. 

Rask karrierereise

Det samme understrekes av kollega Kajsa Goffrich, som startet som utvikler i Attentec allerede i 2007. Kajsa setter spesielt pris på at du alltid kan fortsette å utvikle deg i Attentec.

Etter flere år med interessante konsulentoppdrag og prosjektlederroller gikk Kajsa videre til en rolle som konsulentleder med personalansvar. Det neste trinnet i utviklingen var å bli leder av Attentecs kontor i Stockholm og utvikle virksomheten, før hun tok utfordringen hun har i dag; leveransesjef med ansvar for hele selskapets leveringsorganisasjon.

Kajsa Goffrich, leveransesjef i Attentec

 – Jeg er ansvarlig for leveranseorganisasjonen vår, med alt det innebærer av strategisk arbeid, planlegging av leveringskapasitet og at alle pågående prosjekter fungerer perfekt. Jeg møter også mange potensielle kunder og jobber med hvordan vi kan hjelpe dem, sier hun.

 

Selv mener hun å ha klart å gjøre den karrierereisen på grunn av det gode forretningsklimaet. At alle blir sett og hørt i sine ambisjoner og har muligheten til å utvikle seg i arbeidet.

 

– Attentec har alltid lyttet til det jeg vil og støttet meg i det. Da det var behov for nye utfordringer for at jeg kunne fortsette å vokse, fant jeg dem i selskapet.

 

I Attentec har vi innsett at muligheten for utvikling og læring av nye ting er viktig for både motivasjon og engasjement. Derfor jobber vi mye med kompetanseutvikling, og hver ansatt har sin egen utviklingsplan.

 

Sjekk ledige stillinger i Attentec >>

 

Geir Jåsund

Geir Jåsund

Vil du vite mer om om det å være ansatt i Attentec? Da er du hjertelig velkommen til å ta kontakt for mer informasjon!

Tel. +47 48 25 79 57
geir.jasund@attentec.no