Betong. Et av de mest anvendelige byggematerialene som finnes. Sterkt, varig, formbart, brannsikkert, rimelig. Utallige anvendelsesområder, også i kritiske byggverk som broer, oljeplattformer, demninger, vindmøller og høyhus. 

Til tross for fabelaktige egenskaper, varer heller ikke betong evig. Og hvert eneste år ser vi konsekvensene av dette, også her hjemme. F.eks. brokollapsen på E18 Holmestrand.

Inspeksjon av betong er komplisert, ikke minst siden det kan være svakheter inne i strukturen som ikke kan synes utenpå.
Dette har Elop AS gjort noe med. På samme måte som en ultralydundersøkelse av gravide kan skanneren til Elop se inn i betongen mens den ruller over flater vertikalt eller horisontalt.

Selskapet har utviklet en unik patentert ultralyd-skanner som kan skanne betongkonstruksjoner i alle størrelser og oppdage sprekker, luftlommer, korrosjon, delaminering, tetthet, styrke og svakhet, betongtykkelse og plassering av tekniske rør og andre funksjoner.

Det avanserte utstyret dokumenterer tilstanden i sanntid gjennom 3D-bilder, 10 ganger så raskt som tradisjonell skanning.

For å bygge et slikt produkt innen non-destructive testing (NDT) kreves kompetanse på en rekke områder, både mekanikk, elektronikk, programvare, matematikk og fysikk. 

For å bistå organisasjonen i programvareutvikling har Elop innledet en avtale med Attentec AS. Programvarekompetanse, solid matematikk- og fysikkforståelse er områder vi sammen kan forsterke og utvikle.

For Elop er Attentec den ideelle partner. Akkurat passe stor og med fagmiljø som behersker alle disipliner og relevante teknologier, forteller Werner Bjerke, som er Technical Project Manager i selskapet. 

Attentec har hjulpet med både Matlab-modellen og implementasjon i C#, samt innspill til å få programvaren best mulig egnet for både analyse og brukervennlighet.
 

Geir Jåsund, daglig leder i Attentec AS: “Med nærmere 100 konsulenter i Norge og Sverige har vi gleden av å jobbe med mange forskjellige spennende selskaper. Elop AS er midt i blinken som partner for oss, med sin innovative kultur, spennende produkt og hyggelige fagfolk. Å jobbe med Elop er en stor glede for oss.”

Haakon Thaule-Hatt

Haakon Thaule-Hatt

CMO

Tel. +47 90 11 86 86
haakon@elop.no
Elop.no

Geir Jåsund

Geir Jåsund

Daglig leder

Tel. +47 48 25 79 57
geir.jasund@attentec.no