Innovativt inspeksjonssystem for betong

Bakgrunn

Betong er et av de mest nyttige byggematerialene som finnes. Den er sterk, slitesterk, formbar, brannsikker og rimelig. Betong har utallige bruksområder, inkludert kritiske bygninger som broer, oljeplattformer, demninger, vindturbiner og høyhus.

Men til tross for fantastiske egenskaper, varer ikke betong evig. Inspeksjon av betongkonstruksjoner er komplisert, ikke minst fordi det kan være svakheter i konstruksjonen som ikke kan ses fra utsiden.

Elop AS har derfor utviklet en unik patentert ultralydskanner som kan analysere betongkonstruksjoner i alle størrelser og oppdage sprekker, luftlommer, korrosjon, delaminering og andre svakheter. Tetthet, styrke, betongtykkelse og plassering av rørinstallasjoner kan også bestemmes.

Å lage dette verktøyet for ikke-destruktiv testing krever ekspertise innen ulike felt som mekanikk, elektronikk, programvare, matematikk og fysikk.

  Løsning

  For å få hjelp til programvareutvikling har Elop inngått et samarbeid med Attentec AS. Programvarekompetanse, solid matematikk- og fysikkforståelse er områder som bedriftene styrker og utvikler sammen.

  Attentec har sammen med Elop utviklet programvaren i ultralydskanneren og tilhørende skytjeneste. Arbeidet inkluderer forbedring av den matematiske modellen, arkitektonisk design og implementering av den nye skybaserte infrastrukturen.

   

  Teknologi

  Programvaren er hovedsakelig implementert i C# og Rust. Den matematiske modellen i Matlab.
  Skyløsningen ble levert via Microsoft Azure.

   

  For Elop er Attentec den ideelle partner. Akkurat passe stor og med fagmiljø som behersker alle disipliner og relevante teknologier

  - Werner Bjerke, Technical Project Manager i Elop.

   

  Om bedriften

  Elop AS er et norsk høyteknologisk selskap som spesialiserer seg på ultralydutstyr for ikke-destruktiv testing av blant annet betong. Systemet brukes til å samle inn data om kritisk infrastruktur som broer og bygninger for å fastslå deres sanne tilstand.

  www.elop.no

  Geir Jåsund
  Geir Jåsund

  Vil du vite mer om våre tjenester? Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt for mer informasjon!

  Tel. +47 48 25 79 57
  geir.jasund@attentec.no

  “Med nesten 100 konsulenter i Norge og Sverige har vi gleden av å jobbe med mange forskjellige spennende bedrifter. Elop AS er i søkelyset som partner for oss med sin innovative kultur, spennende produkt og profesjonelle medarbeidere. Å jobbe med Elop er en stor glede for oss.

  - Geir Jåsund, Daglig leder i Attentec AS

  Digital-TV og film via Internett

  KUNDECASE: Get

  Siden 2016 har Attentec bidratt til utviklingen av Gets streaming media-løsninger for Internett, Apple TV, Chromecast, Android og iOS.

  i-BRUSH – en verdensnyhet!

  KUNDECASE: Carbex

  Takket være i-BRUSH, kan alle typer karbon børster overvåkes eksternt, og viktig informasjon presenteres komfortabelt og transparent på en datamaskin eller smart telefon. Kostnader for vedlikehold og uplanlagt nedetid kan dermed minimeres.

  Remote Playback: “The facts. On demand.”

  KUNDECASE: Consilium

  Consilium produserer blant annet "svarte bokser" for skip, hvor viktige data lagres og beskyttes. Med det nye Remote Playback-systemet gir de nå kundene kontinuerlig tilgang til leveringsdata og øker sikkerheten for både mannskap og rederier.

  Norrlandsvagnar Remote, fjernstyring av arbeidsvogner

  KUNDCASE: Norrlandsvagnar

  Sammen med Attentec utvikler selskapet "Norrlandsvagnar Remote", en tjeneste som gjør det mulig å overvåke og kontrollere et stort antall funksjoner via din datamaskin, nettbrett eller smarttelefon og optimalisere alt fra sikkerhet og driftsøkonomi til komfort og miljøansvar.