SMS livredder – prisvinnende teknologi
som redder liv

Bakgrunn

Heartrunner har utviklet og drifter systemet og appen Sms-livredder. Systemet er basert på forskning og har dokumenterte resultater. Selskapet kobler sammen ressurser som allerede finnes – pacemakere og privatpersoner som kan gjøre hjerte- og lungeredning – og varsler frivillige badevakter når noen får hjertestans i nærheten. For hvis du ikke får alarm, hvordan vet du at naboen eller en kollega i en annen  etasje nettopp har kollapset?

Svenske forskere var de første i verden som viste effekten av å varsle frivillige badevakter med HLR-kunnskap til en person som lider av mistenkt hjertestans. Resultatene av den vitenskapelige evalueringen fra 2015 viser at hjertestanspasienter som fikk tidlig HLR før ambulansen kom, økte betydelig. En internasjonal studie fra 2021 viser at 30-dagers overlevelse øker med 28 % når frivillige blir varslet og først er på stedet med offeret.

I 2019 varslet SOS Alarm frivillige SMS-livreddere om 1230 mistenkte hjertestans i Stockholmsregionen. I 46 % av tilfellene var frivillige SMS-livreddere på stedet før ambulansen og kunne starte livredningsaksjoner. Tidlige operasjoner redder liv og 16 av ofrene hadde bedre sjanser til å overleve takket være at de ble defibrillert av en frivillig badevakt før en ambulanse kom til stedet. I dag er det cirka 95 000 frivillige SMS-livreddere i Sverige.

I 2020 ble Danmark det første landet i Europa med et enhetlig og landsdekkende system, som går under navnet Tryg Fonden Hjerteløber. De danske livredderne kan nå hjelpe uansett hvor i landet de befinner seg og det er i dag rundt 126 000 frivillige livreddere i landet.

  Løsning

  Etter at systemet viste seg effektivt i både Sverige og i hele Danmark, sikter Heartrunner internasjonalt. For å lykkes med dette må du alltid sørge for at systemet er sikkert og blir bedre. Attentecs team hjelper til med å utvikle og vedlikeholde systemet bak Sms livredder-appen.

  Slik fungerer Sms-livredder systemet:

  Sms-redningssystemet er koblet sammen av en app for smarttelefoner. Systemet er koblet til alarmsentralen. Når 112 får oppringning om en person som har mistenkt hjertestans, går det samtidig alarm til ambulanse og frivillige badevakter som er i nærheten. Badevakten bekrefter alarmen i appen og mottar kart til den berørte og til nærmeste hjertestarter. De frivillige drar til stedet og starter livreddende operasjoner inntil ambulanse eller redningstjeneste kommer.

  Sammen kan vi redde liv. Vi kan ikke redde alle, men vi kan gi alle en ærlig sjanse.

  «Vi jobber med et system som gjelder livet, som alltid må fungere og stadig bli bedre. Folk stoler på det vi gjør – og vi stoler på Attentec. ”

  - David Fredman, Driftansvarig i Heartrunner

  “Vi i Attentec er veldig stolte over å kunne bidra til å redde liv og glade for å jobbe med Heartrunner i et så spennende prosjekt.”

  - Kajsa Goffrich, Leveransesjef i Attentec

  Om selskapet

  Systemet og appen Sms-lifeguard eies, drives og utvikles av Heartrunner Sweden AB – et innovasjonsselskap innen medtech, startet av kardiologer og fokusert på å redde flere liv. Heartrunner eies av Karolinska Institutet Holding AB, Everbridge Norge og forskerne bak ideen. Systemet har vært i drift siden 2010, og først ut var Stockholm. I dag finnes systemet i ti regioner i Sverige og er landsdekkende i Danmark.

  smslivraddare.se

  heartrunner.com

   

  Geir Jåsund
  Geir Jåsund

  Vil du vite mer om våre tjenester? Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt for mer informasjon!

  Tel. +47 48 25 79 57
  geir.jasund@attentec.no

  Digital-TV og film via Internett

  KUNDECASE: Get

  Siden 2016 har Attentec bidratt til utviklingen av Gets streaming media-løsninger for Internett, Apple TV, Chromecast, Android og iOS.

  i-BRUSH – en verdensnyhet!

  KUNDECASE: Carbex

  Takket være i-BRUSH, kan alle typer karbon børster overvåkes eksternt, og viktig informasjon presenteres komfortabelt og transparent på en datamaskin eller smart telefon. Kostnader for vedlikehold og uplanlagt nedetid kan dermed minimeres.

  Remote Playback: “The facts. On demand.”

  KUNDECASE: Consilium

  Consilium produserer blant annet "svarte bokser" for skip, hvor viktige data lagres og beskyttes. Med det nye Remote Playback-systemet gir de nå kundene kontinuerlig tilgang til leveringsdata og øker sikkerheten for både mannskap og rederier.

  Norrlandsvagnar Remote, fjernstyring av arbeidsvogner

  KUNDCASE: Norrlandsvagnar

  Sammen med Attentec utvikler selskapet "Norrlandsvagnar Remote", en tjeneste som gjør det mulig å overvåke og kontrollere et stort antall funksjoner via din datamaskin, nettbrett eller smarttelefon og optimalisere alt fra sikkerhet og driftsøkonomi til komfort og miljøansvar.